Danas

Wine Platz Fest

Dorćol Platz Dobračina 59, Beograd

Wine Platz Fest, veliki završni događaj i finale ovogodišnjeg Belgrade Wine Weeka-a, održava se 30. septembra u Dorćol platz-u. Biće to ujedno i prilika da publika zajedno sa organizatorima i brojnim vinarijama proslavi petu "Beogradsku nedelju vina".

1.500 RSD

Mladi sa Rajačkih pimnica / Wine party

Restoran Endorfin Braće Jugovića 3, Beograd

Pozivamo vas na predstavljanje vinarija Dalia, Raj, Tenuta Est i Podrum Zagorac u party atmosferi! Vinarije dolaze iz čuvene Negotinske krajine iz okoline Rajca i Rogljeva, a vezuje ih pre svega mladost i entuzijazam da pokrenu proizvodnju vina u ovom čuvenom vinogradarskom kraju. .

Budi i ti Pirg!

OURS vinoteka Ilije Stojadinovića 63, (Filmski Grad) Beograd

U petak, 29.09. u OURS vinoteci bićete u prilici da probate četiri etikete mlade vinarije Pirg sa Rudnika iz sela Donja Šatornja: Sauvgnon Blanc, Sauvgnon Blanc Barrique, Rose i Vranac. Kako  bi uživanje u Pirg vinima bilo uzbudljivije, svakog gosta očekuje i delikatesnii plato iznenađenja. Cena degustacije je 2.000 RSD, a rezervacija je obavezna.

2.000 RSD

Salon španskog vina i hrane 2.0

Drugi Salon španskih vina i hrane održaće se i ove godine u okviru manifestacije Španska vina u srcu grada sa ciljem da profesionalnoj publici približi raznolikost i kvalitetet vinske i gatronomske španske scene. Ulaz na Salon je moguć samo uz prethodnu prijavu i potvrdu Ekonomskog odeljenja Ambasade Španije (u prijavi je potrebno navesti ime i prezime, firmu iz koje dolazite, poziciju i  kontakt) putem emaila: belgrado@comercio.mineco.es.

Obavezna akreditacija od Ekonomskog odeljenja Ambasade Španije

GiG i Imperator – Ptice jesenje

Restoran GiG Trešnjinog cveta 1a, Beograd

Gastronomsko-vinska avantura nastala udruženim snagama restorana GiG i vinarije Imperator. Očekuju vas tri jela od pernatih životinja: terin od guščije džigerice, file prepelice, konfit od pačijeg bataka i knedle sa malinama, skladno upareni sa izabranim vinima vinarije Imperator.

7.550 RSD

Degustacija španske vinarije Elias Mora

Enoteka Premier Bulevar Zorana Đinđića 125đ, Beograd

U okviru manifestacije Španska vina u centru grada enoteka Premier organizuje promociju i degustaciju vrhunskih vina vinarije Elias Mora proizvedenih od sorti tempranillo i verdejo. Promociju i degustaciju vina vodi Katalina Madra, koja će zainteresovanu publiku upoznati sa pet odabranih etiketa : Elias Mora Contracorriente, Elias Mora Crianza, Elias Mora Descarte, Elias Mora Gran Mora i Elias Mora Reserva i približiti bogatstvo i raznolikost regija iz kojih vina dolaze.

Besplatno / Obavezna rezervacija

Fini i Vino

Poslastičarnica Fini Svetozara Miletića 7, Dorćol, Beograd

Dobro došli na jedinstveno uparivanje torti poznate beogradske poslastičarnice Fini sa Verkat vinima! Verkat i Fini razvili su dugogodišnju prijateljsku saradnju, kao dve male porodične proizvodnje sličnog senzibiliteta i pristupa. Za ovu priliku, Fini pripremaju specijalna iznenađenja, a gosti će moći da uz izabranu kupljenu poslasticu besplatno degustiraju jedno od preporučenih Verkat vina. Biće to odlična prilika da se gradski sladokusci bolje upoznaju sa Verkat vinarijom.

Otvorenog tipa

Put oko sveta sa Dnevnom dozom vina!

Wine bar & restoran Hrastovina Bulevar Kralja Aleksandra 248, Beograd

Edukativna vinska radionica u organizaciji @dnevnadozvina i Hrastovine uz podršku ekipe iz Vinoteke 45. Učesnike očekuje vođena „blind tasting“ radionica na kojoj će se degustirati različiti stilovi vina sa različitih krajeva sveta. Osim degustacije, učesnici će imati i priliku da uživaju u slasnim zalogajima iz kuhinje Hrastovina bar-a.

5.000 RSD

JaM aperitiv

JaM restoran Knez Miletina 25, Beograd

Tokom ovogodišnjeg festivala Belgrade Wine Week u restoranu JaM u periodu 17–19h bićete u prilici da uživate u superukusnim zalogajima iznenađenja, uparenim sa tri različita vina po promotivnoj ceni.

1.800 RSD

Dani lokalnih mehurića

Mehurić champagne & bar Ilije Garašanina 5a, Beograd

Tokom Belgrade Wine Week-a u periodu od 14 do 17h  posetioci Mehurića na Palilulskoj pijaci moći će da uživaju u  vodećim penušavcima  iz Srbije po promotivnim cenama.

Otvorenog tipa