Septembar u znaku Beogradske nedelje vina

IV Belgrade Wine Week održaće se 20–25. septembra 2022. Publiku očekuju brojni umetničko-vinski događaji, vinske žurke, degustacije, radionice, popusti za kupovinu vina u vinotekama i restoranima.

Prema najavama organizatora iz udruženja Vinokultura ovogodišnje izdanje festivala obeležiće veliki broj neformalnih vinskih druženja u umetničkom okruženju, a za razliku od prethodnih godina, očekuje se i veći broj tematskih wine & dine događaja. Pored osnovne ideje festivala da se što široj publici približe najzanimljiviji segmenti vinske kulture, njena raznolikost, kao i vinski trendovi, ovogodišnji Belgrade Wine Week biće posvećen i promociji lokalnih vina i vinarija.

Integralni deo festivala Belgrade Wine Week i ove godine biće manifestacija Španska vina u srcu grada, a završni događaj, Wine Platz Fest, ujedno i finale ovogodišnjeg Belgrade Wine Week-a, održaće se u subotu 24. septembra od 18 do 24 h u Dorćol Platz-u. Organizatori ovog događaja pripremaju atraktivan vinski program, kao i mnoga druga iznenađenja.

Kompletan program festivala Belgrade Wine Week biće objavljen 16. septembra na stranici www.belgradewineweek.rs.