Grad u bojama vina!

Belgrade Wine Week šesti put u Beograd donosi festivalsku atmosferu inspirisanu vinom. Tradicionalno, za kraj septembra (24.9–29.09.2024), organizatori iz udruženja Vinokultura pripremili su gradskoj publici spektar zanimljivih vinskih događaja, kao i specijalne akcije za kupovinu i degustacije vina u vinotekama, barovima i restoranima.

U središtu ovogodišnjeg Belgrade Wine Week-a naći će se manje formalni događaji, poput vinskih žurki i matinea na atraktivnim gradskim lokacijama, ali i ekskluzivne wine & dine radionice, degustacije, izložbe vina.Fokus festivala Belgrade Wine Week 2024 biće i na promociji malih domaćih vinskih podruma, kao i čitave domaće vinske scene. Važan  deo nedelje vina i ovog puta biće manifestacija Španska vina u srcu grada, osmišljena da se vinskim profesionalcima, ali i široj vinskoj publici približe bogatstvo i raznolikost vinske Španije.

Završni događaj, Wine Platz Fest, održaće se u Dorćol platz-u (28.09.2024) i biće prilika da publika zajedno sa svojim omiljenim vinarijama proslavi šestu Beogradsku nedelju vina. Posetioce Wine Platz-a očekuje atraktivan vinski program, kao i brojna gastronomska, muzička i druga iznenađenja. Ulaznice za Wine Platz Fest biće dostupne na dan događaja na samoj lokaciji, po ceni od 2.000 dinara, dok je povratni depozit za vinsku čašu dodatnih 500 dinara.

Kompletan program Festivala biće objavljen 20. septembra na stranici www.belgradewineweek.rs.